fbpx
 

Μιχάλης Μπότας: Τρία επαγγέλματα που τώρα βγάζουν λεφτά, αλλά θα τα διαλύσει το AI!

Μιχάλης Μπότας

Μιχάλης Μπότας: Τρία επαγγέλματα που τώρα βγάζουν λεφτά, αλλά θα τα διαλύσει το AI!

Ο σκληρός του Digital Marketing καθηγητής Μιχάλης Μπότας επιμένει, η αξία που θα παραμείνει αναλλοίωτη μετά την επέλαση του ΑΙ θα είναι η δημιουργική σκέψη.

Πάμε να δούμε παρακάτω τα επαγγέλματα που κατά την άποψη του κ. Μποτα θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα αν δεν μετασχηματιστούν.

01 Αναλυτές έρευνας αγοράς:

Η τεχνητή νοημοσύνη ξεχωρίζει στην εξέταση δεδομένων και την προβολή μελλοντικών τάσεων. Αυτή η ικανότητα αποτελεί τον κύριο λόγο που οι επαγγελματίες στην έρευνα αγοράς μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικές προκλήσεις λόγω των ανατροπών που επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη.

02 Σχεδιαστές γραφικών:

Σε ένα άρθρο του Harvard Business Review τον Δεκέμβριο, τρεις πανεπιστημιακοί εκπρόσωποι εξέφρασαν τις σκέψεις τους σχετικά με το DALL-E, ένα εργαλείο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη που έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί εικόνες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, και τις επιπτώσεις που αυτό έχει για την αντίστοιχη βιομηχανία.

03 Λογιστές:

Παραδοσιακά, η λογιστική αντιμετωπίζεται ως ένα από τα πιο σταθερά επαγγέλματα, ωστόσο, ακόμα και οι επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με προκλήσεις λόγω της αυτοματοποίησης.

Ο Μιχάλης Μπότας είναι ιδρυτής και επικεφαλής της DMSS Marketing Agency κορυφαίας εταιρείας μάρκετινγκ για το 2019 και το 2023 σύμφωνα με τα Google Reviews.